Kooperatifçilik Eğitimi Hk.

03 Nisan 2023

EĞİTİMİN TANIMI

14 Ocak 2022 tarihinde yayımlanan resmi gazeteye göre,çalışma konusu, ortak sayısı ve ciro gibi kıstaslara göre belirlenen kooperatif ve üst kuruluşlarında yönetim ve denetim kurulu asıl ve yedek üyeleri için verilecek eğitim programıdır.

KOOPERATİFÇİLİK EĞİTİMİNE KİMLERİN KATILMASI ZORUNLUDUR?

 

  • Esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet, tarım satış, tarım kredi ve pancar ekicileri kooperatifleri,
  • İnşaat ruhsatı alınmış ve ortak sayısı 50 veya daha fazla olan yapı, turizm geliştirme ve gayrimenkul işletme konularında faaliyet gösteren kooperatifler,
  • Ortak sayısı 50 veya daha fazla olan taşıma konularında faaliyet gösteren kooperatifler,
  • Faaliyet konusuna bakılmaksızın 20 milyon Türk lirası ve üstü net satış hasılatı olan kooperatifler,
  • Faaliyet konusuna bakılmaksızın 1.000 ve daha fazla ortağı bulunan kooperatifler.
Yukarıdaki belirtilen kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim ve denetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin kooperatiflerin eğitime katılması zorunludur.

 

KOOPERATİFÇİLİK EĞİTİMİNİN SÜRESİ VE ŞEKLİ

 

  • Eğitim Süresi; Kooperatifçilik eğitimi, 30 ders saati temel konular ve 10 ders saati destekleyici konulardan olmak üzere en az 40 ders saatinden oluşur ve eğitim süresinin en az 4/5’inin (32 Ders saati) tamamlanması şarttır.
  • Eğitimler, örgün ve online (uzaktan) olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilmektedir.
  • Türkiye'nin her bölgesinden katılımcılar, uzaktan eğitimi tercih ettiklerinde (internet üzerinden), gün içerisinde veya akşam saatlerinde olmak üzere, bulundukları ortamdan (ev ve iş yerlerinden) kendileri için uygun olan eğitim programına katılabilmektedir.
  • Eğitimlere cep telefonu, tablet, laptop, masaüstü bilgisayar ile katılmak mümkündür.

 

ONLİNE CANLI DERSLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Online (uzaktan eğitim) canlı derslerimiz, başvuru sayısının 250'ye ulaşması ile grup oluşturulacaktır. Grubun eğitim takvimi başvuru esnasında beyan edilen GSM numarasına SMS olarak gönderilecektir.

ONLİNE CANLI DERSLER NASIL OLACAK?

Eğitimler online (uzaktan eğitim) canlı olacaktır. Her ders saatinde tarafınıza canlı derse giriş linki SMS gönderilecektir. Size özel oluşturulan bu linke tıklamak suretiyle her hangi bir şifre girmeden ya da herhangi bir program kurmadan akıllı telefon, tablet veya bilgisayarınızdan anında derse katılabileceksiniz.

EĞİTİMİN ÜCRETİ

Eğitim ücretimiz KDV dahil 950 TL'dir.

Anlaşmalı olduğumuz kredi kartlarına 12 aya kadar taksit yapılmaktadır.


Kooperatifçilik Eğitimi Hk.           Yetkilendirme Protokolü